Misliša

Naslovna   O školi   Zaposleni   Kontakt   Photo album  Školski kalendar   Novosti   Razvojni plan

         

                                                                         MATEMATIČKO TAKMIČENJE

                                                                                           „ MISLIŠA ’’

U Srbiji , takmičenje „Mislisa “ organizuje Klub mladih matematičara Arhimedes iz Beograda, po ugledu na Međunarodno matematičko takmičenje Kengur bez granica.

Matematičko takmičenje Kengur bez granica je pokrenuto u Australiji 1980. godine, a u Evropi od 1994. sa sedištem u Parizu.

Moto ovog takmicenja je –matematika za sve – , ovakvi zadaci motivisu ucenike da ih resavaju i vide matematiku u mnogo boljem svetlu.
Ovo je prilika da ucenici isprobaju svoje matematicko umece bez selekcije, eliminacije i rangiranja skola.

Na njemu učestvuje 3,5 miliona učenika iz 35 zemalja, i rešavaju iste zadatke istoga dana u isto vreme ( treceg cetvrtka u martu u 10 sati ) , dok izrada zadataka traje 75 minuta.
Ucenici resavaju test od 25 zadataka u kojem su zadaci poredjani po tezini i svaki sa po pet ponudjenih odgovora. Maksimalni broj poena je 100 .

Skola „Vasa Zivkovic“ je učesnik takmičenja „Mislisa“ vec cetvrti put ,od kada se ovo takmicenje i organizuje, medju preko 300 škola iz Srbije sa ukupno
28 hiljada učenika koji vole matematiku .

Zadatke resavaju ucenici od 5. do 8. razreda a skola ’Vasa Zivkovic’ i ove godine snosi troskove kotizacije i organizacije ovog takmicenja za svojih 80 ucenika koji su zeleli da se takmice.

Ove godine, 19. marta u 10 sati bio je Praznik matematike i u ovoj školi.
Profesori matematike potrudili su se da zainteresuju svoje ucenike za ovakvu vrstu takmicenja , a rezultati ce biti dostavljeni skoli od strane organizatora Arhimedesa, www.mislisa.rs


 
©Ilija i Stefan Veselinovic www.vsi.cjb.net